Utstillingsplakaten

En standard utstillingsplakat er en god arbeidsflate for forskerne og gjør det lett å sette opp utstillingen.

 

Bestilling

Vi anbefaler en plakat i papp med vinger som kan brettes inn under lagring/transport, og brettes ut slik at plakaten står på et bord under utstillingen. Det er denne type utstillingsplakat dere ser i bruk på alle bildene og filmene fra Hvorfor det?.  Denne plakaten har til nå ikke vært tilgjengelig i vanlige butikker i Norge, og vi har importert denne fra USA ("Science fair display boards"). Men Hvorfor det? har nå fått produsert denne hos firmaet 07 som lagrer denne og distribuerer til de som vil arrangere Hvorfor det?-utstillinger. 

Kontaktpersonen er simon.andersen(krøllalfa)07.no, send en bestilling et par uker før dere trenger plakatene. Beregn at to personer kan dele på en plakat. Kostnadene inkludert frakt kommer på ca. 60-70 kr. per plakat avhengig av hvor mange dere bestiller. 

Utlevering

Det er fint for de unge forskerne å få utdelt plakaten ganske tidlig, fordi det forplikter de som deltar frivillig og gir også en dytt til å konkretisere forskningsarbeidet underveis. Ved frivillige utstillinger, er det vanlig å dele ut plakatene på en ettermiddag like i etterkant av skoletid noen få dager etter påmeldingsfristen, f. eks. på skolebiblioteket. Når mesteparten av forskningsarbeidet skal foregå i skoletiden eller på SFO/AKS, er det naturlig at den oppbevares på skolen. 

Utforming

Bruk gjerne "lærertyggis" til å henge opp ark i stedet for å skrive rett på plakaten eller lime noe på, det gir mer rom for endringer underveis. Her er en mal (for utskrift) for hva den ferdige plakaten bør inneholde, fint å ha for de unge forskerne.

arkiv_plakatmal.pdf